Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Najava

Koncert: CLARITAR DUO

10. svibnja
četvrtak | 19:00 | Koncert

Koncert Claritar dua vrhunskih hrvatskih glazbenica Ana Horvat, klarinet i Morana Pešutić, gitara, četvrtak, 10. svibnja u 19,00 sati, Dom kulture.

Poštovani,
S veseljem vas pozivamo na koncert Claritar dua koji čine vrhunske hrvatske glazbenice Ana Horvat, klarinet i Morana Pešutić, gitara. Koncert će se održati 10. svibnja u 19,00 sati u Domu kulture.

 

Ulaz je besplatan!

ŽIVOTOPISI GLAZBENICA
Ana Horvat rođena je u Varaždinu. Glazbeno obrazovanje započinje s 9 godina u klasi profesora Gordana Peršija u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje odmah pokazuje izniman talent. Kroz svoje školovanje, kao solistica sudjeluje na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje mahom osvaja prve nagrade i postiže visoke plasmane ( Hrvatska, Italija, Makedonija). Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod priznatih hrvatskih i svjetskih imena.
Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2013. u klasi redovnog profesora Milka Pravdića. Bilateralnim sporazumom kao razmijenjeni student, učila je i na Akademiji za glasbo v Ljubljani kod renomiranog slovenskog klarinetista Jože Kotara.
Surađuje s priznatim hrvatskim orkestrima; Hrvatskim komornim orkestrom, Varaždinskim komornim orkestrom, Orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Cantus ansabmlom za modernu glazbu te s Orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te uz Hrvatski komorni orkestar i Orkestar Oružanih snaga u Hrvatskom Glazbenom Zavodu.
Trenutno djeluje kao glazbeni pedagog u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.
Morana Pešutić počela je učiti gitaru s osam godina u klasi profesorice V. Faullend Heferer u Samoboru, a obrazovanje zatim nastavlja  u klasi profesorice I. Trogrlić. Diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu u klasi maestra Zorana Dukića. Magistrirala je 2009. godine, a tijekom svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva (P. Steidl, A. Desiderio, C. Marchione, L. Young, M. Tamayo, M. Dylla, W.Kanengiser, M. Socias,  L.Brouwer, I. Römer, G. Krivokapić, A. Vidović,...).
Morana je nastupala diljem Europe, a velik dio njenog koncertnog života čini komorno muziciranje. Bila je članica nekoliko komornih sastava  među kojima su za izdvojiti The Hague Guitar Quartet i Amicorde Guitar Trio, a od 2014. godine redovito nastupa  kao član gitarskog dua Coulé. 
Od 2009. godine bavi se i pedagoškim radom a trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.  Njezini učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Morana je i članica žirija na natjecanjima klasične gitare, te drži seminare i majstorske tečajeve.
Osim koncertne i pedagoške djelatnosti Morana se bavi i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejni začetnik i suosnivač  Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja.  2013. godine bila je u organizacijskom odboru međunarodnog „Youngmasters“ festivala u Samoboru, a od 2017. godine njegova je umjetnička ravnateljica.
Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH.