Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Najava

IZLOŽBA “FEELINGS”

12. - 26. siječnja
petak | 12:00 | Izložba

IZLOŽBA “FEELINGS” Mateje Rusak, mag. ed. i Ivana Stepan Kauzlarić, mag. ed. Otvorenje izložbe je 12. 1. u 12,00 sati, a bit će otvorena do kraja siječnja.

 

Osjećaj ili emocija naziv je za čovjekovu reakciju na neki događaj, povezuju ono što nam je važno sa svijetom ljudi, stvari i događaja. Emocije nadopunjuju nedostatke mišljenja i daju infrastrukturu za društveni život.

 

Projekt pod nazivom „Feelings“ izradile su varaždinske umjetnice Mateja Rusak i Ivana Stepan, povezavši svoje radove u koncept o osjećajima, emocijama. Ovaj projekt spaja umjetnice sličnih interesa i tehnika kroz pojam koji nas navodi na razmišljanje, povezivanje, otvaranje, razgovor, promišljanje o vlastitim osjećajima, emocijama u različitim aspektima i situacijama u životu.

 

Ličnost je sklop osobina koje određuju karakteristično i dosljedno ponašanje individue. Kako bi individua bila prihvaćena u društvu „mora“ zadovoljavati norme društva. Prihvatljivo ponašanje i norme učimo od djetinstva i kao takva su nasljedna i prihvaćena. Prema Freudu postoje tri strukture ličnosti koje su povezane, id, ego i superego. Freud kaže da je ego tu da bi kontrolirao id, da bi ga ograničio, usmjerio no ne funkcionira bez ida. Ego je onaj koji usmjerava ličnost prema napretku, razlikuje realnost i fikciju. Zna planirati da bi došao do zadovoljenja na realan način. Sposoban je na promjenu. Promijene u ličnosti su stalne, ovisno o situaciji mijenja se i naša ličnost. Mjenjanje ličnosti utječe i na ponašanje individue. Ako se duže vrijeme ponašamo u skladu normi, tj. nosimo masku, ubrzo gubimo pojam o vlastitoj ličnosti i više ne znamo koja je naša "prava" priroda. Tako se uskoro postavlja i pitanje, gdje prestaje maska i počinje čovjek?

Zajednička tema spojila je ove umjetnice u u  mediju kojim se izražavaju - grafika, grafički objekti i kombinirana tehnika.

 

Mateja Rusak rođena je 1989. u Varaždinu gdje je završila osnovnu školu te srednju školu usmjerenja grafički dizajner. Godine 2013. diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te stekla titulu magistra likovne pedagogije. Područje interesa su joj grafika, grafički dizajn te fotografija. Od 2014. radi kao nastavnica strukovnih predmeta likovne umjetnosti i dizajna u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu. Živi i radi u Varaždinu. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Ivana Stepan Kauzlarić rođena je 1989. u Varaždinu.  Srednju školu usmjerenja grafički dizajner završila je u Varaždinu. Godine 2013. diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te stekla titulu magistra likovne pedagogije. Od 2013. radi kao nastavnica strukovnih predmeta likovne umjetnosti i dizajna u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu. Područje interesa su joj grafika, keramika te fotografija. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

 Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH.