Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Kazališna predstava: GRGA ČVARAK

6. studenog
ponedjeljak | 10:30 | Kazališna predstava

Kazališna predstava „Grga Čvarak“, Scene „Gorica“ PONEDJELJAK, 6. 11. 2017. U 10,30 SATI DOM KULTURE

 Glume: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović

 Predstava „Grga Čvarak“ nastala je prema nezaobilaznom lektirnom naslovu, proslavljenoj pjesmi Ratka Zvrke o malenom nestašnom dječaku iz Zelengaja, koja od svog nastanka 1967. godine pa sve do danas humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Riječ je o četrdesetominutnoj dječjoj predstavi, nastaloj pod redateljskom palicom Ivane Čoh Šverko, a prema ilustracijama Tomislava Torjanca koje ispunjavaju posljednju i najpoznatiju slikovnicu o Grgi.
Grga je istovremeno običan i neobičan, pomalo dobar, pomalo zločest. On „sve radi naopačke“: „iz pračke gađa mačke“, „preskače preko zida“, „lastina gnijezda skida“, ali i cijele noći skače „da bolesnoj majci dade – aspirine, limunade“ te jako plače „zato što se Mila mala po koljenu ogre¬bala“. Ratko Zvrko kroz niz je slika na jednostavan, šaljiv i pozitivan način u ovoj pjesmi opisao, a ekipa Scene „Gorica“ na kazališnim daskama uprizorila, dogodovštine iz Grginog života koje prikazuju njegov odnos prema prijateljima, školi, prvoj ljubavi i majci.
Poruke ove predstave, koja će najmlađe nasmijati do suza, vrlo su snažne. Ona nas uči kako je važno pomagati drugima, voljeti svoje bližnje i biti dobar prema njima te cijeniti prirodu i njezine ljepote.
Grga Čvarak je nestašan, zaigran, pomalo neposlušan, ali ima veliko srce. Dok gađa mačke, uništava lastino gnijezdo ili se tuče s prijateljima, dobro se zabavlja i nije svjestan da radi nešto loše, ali kada drugome treba pomoći, zna što mu je činiti. On liječi bolesnu majku i pomaže ozlijeđenoj prijateljici ne tražeći uslugu zauzvrat. Čini to čista srca i s dobrom namjerom. Baš kao i Grga, svatko od nas ima i vrline i mane, nitko nije posve „crn“ ili „bijel“. Na to ne možemo utjecati, ali možemo težiti tome da ono dobro u nama prevlada.