Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Otvorenje izložbe: PASSING THROUGH/ U PROLAZU

7. srpnja
petak | 19:00 | Izložba

Otvorenje izložbe Passing trough / U prolazu doc. art Helene Schultheis Edgeler i umjetnice Ljiljane Mikulčić (Liliane Resnick) petak, 7. srpnja 2017. u 19,00 sati u Domu kulture.

Otvorenje će svojim plesnim nastupom uveličati Valentina Ivanišević, naša talentirana plesačica, članica Plesnog studija Marine Mihelčić. Valentinu je za nastup pripremila njena trenerica i koreografkinja, gđa Nataša Ledić.

Ljiljana Mikulčić i doc.art.Helena Schultheis Edgeler

 

Izložba se sastoji od filmskih i slikarskih djela dvije umjetnice koje na srodna pitanja odgovaraju kroz dva medija, no i dalje baveći se „slikom“. Sastoji se od prezentacije 3 umjetnička kratka filmska ostvarenja kao video projekcije i tri slikarska djela.

Izložba „Passing trough“ ima namjeru istražiti percepciju individualnog postojanja, onog što pojedino ljudsko biće doživljava i naziva svojim Ja u odnosu na izvanjski svijet u kojem biva. Koristeći vizualni jezik filma i njegove elemente slike, zvuka i riječi koji zajednički grade iskustvo blisko doživljaju svakodnevne životne stvarnosti, te klasičnog slikarstva, propitivati će se granica unutarnjeg i vanjskog postojanja i njihov međusobni odnos.

 

Profesionalni životopis:

 

Ljiljana Mikulčić potpisuje svoje filmove imenom Liliana Resnick. Magistrirala je film na San Franciso State University i diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njeni kratki filmovi prikazivani su na mnogim svjetkim festivalima širom svijeta. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD), odsjek režija. Umjetničku organizaciju RIKŠAFILM (engl. cyclofilm) osnovala je u srpnju 2010. godine. Surađuje s Alka filmom iz Zagreba.

 

Liliana Resnick u svom filmskom radu istražuje napetosti između unutarnjeg i vanjskog svijeta ljudskih bića. Liliana je koreografkinja i aktivna, nagrađivana filmska umjetnica čiji se filmovi redovno prikazuju na svjetskim festivalima. Do sada je imala i tri retrospektive, u Kinu Tuškanac u Zagrebu , u Art-kinu Croatia u Rijeci i na Festivalu plesa i ne-verbalnog kazališta Svetvicenat 2010. po prvi put uključio i filmove na temu kretnji u svoj program.

 

Što se tiče stila filmskog stvaralaštva Liliana istražuje područja koja se pretapaju iz narativnog u eksperimentalno i obrnuto, često se služeći dokumentarnim snimcima. Emotivni svijet njenih filmskih likova dočarava eksperimentalnim tehnikama naslanjajući se na tradiciju po kojoj je slika ekspresija osjećaja. Njeni filmski uzori su Andrej Tarkovski i Robert Bresson, a filmovi kao što su Bergmanova Persona, tri filma iz Kiarostamijeve Koker Trilogije i film Meshes of the Afternoon Maye Deren, još uvijek su joj nevjerojatno inspirirajući.

 

Liliana često piše tekstove na temu kulturne politike, plesa i filma koji su objavljivani u brojnim domaćim publikacijama uključujući Arkzin, Vijenac, Hrvatski filmski ljetopis, ali i u najprestižnijem europskom plesnom časopisu Tanz (Berlin) s kojim surađuje već godinama.

 

Liliana je 2005. godine magistrirala film (MFA in Cinema) na San Francisco State University koji je na popisu deset najboljih filmskih škola u Americi i koji njeguje jaku anti-holivudsku tradiciju. Za prijemni na SFSU pripremala se dvije godine na College of San Mateo pod vodstvom Jay Rosenblatta, inače jednog od najpoznatijih filmskih umjetnika kratkometražnog filma u Americi. U Zagrebu je diplomirala filozofiju i komparativnu književnost na filozofskom fakultetu. Također je studirala pokret i ples u Pekingu na Akademiji kineskog tradicionalnog teatra post-diplomskom stipendijom Ministarstva znanosti Republike Hrvatske. Njeno obrazovanje oblikovale su i brojne radionice modernog plesa kod nas i u svijetu kao i dvogodišnji studij fotografije na College of San Mateo.

 

Helena Schultheis Edgeler multimedijalna je umjetnica rođena 1972. u Zagrebu, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Diplomirala je na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, te završava Masterclass na Amsterdams Institut Voor Schilderkunst u majstorskoj radionici prof. Andrei Roiter-a.

Zaposlena je u zvanju docenta pri Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Članica HDLU-a. Izlagala je na gotovo 90 domaćih i internacionalnih izložbi.

Izložba se sastoji od : 3 filmska rada Ljiljane Mikulčić i 3 ulja na platnu Helene Schultheis Edgeler.