Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

DAN MEDIJSKE PISMENOSTI

24. travnja
utorak | 10:00 i 12:00 | Filmska nastava

Obilježavanja DANA MEDIJSKE PISMENOSTI, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u utorak, 24. travnja u Domu kulture.

S veseljem najavljujemo događanja u okviru obilježavanja DANA MEDIJSKE PISMENOSTI, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja će se  održati u utorak, 24. travnja u Domu kulture.
Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih sadržaja, kao i vještine služenja medijskim i tehnološkim platformama, a kod djece bismo je trebali razvijati od trenutka kada počnu koristiti medije. U tom važnom i ponekad vrlo složenom zadatku, želimo podržati roditelje, nastavnike i sve druge koji brinu o djeci.

Filmska naSTAVa u gostima (organizatori: Hrvatski filmski savez i POU M. A. Relković)
Datum i vrijeme održavanja: 24.04.2018. (10 -14h)
• 10.00 h – projekcija za osnovnoškolce
• 12.00 h – projekcija za srednjoškolce

U obilježavanju dana medijske pismenosti sudjelovat će profesori,  nastavnici i učenici Gimnazije Nova Gradiška, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Mato Lovrak  Nove Gradiške, kao i OŠ Novska iz Novske.


Kratki opis događaja:
Filmska naSTAVa program je koji se već nekoliko godina uspješno održava u sklopu obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza. Utemeljen je na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice. U sklopu Filmske naSTAVe u gostima u POU M.A. Relković u Novoj Gradiški učenici će na kinoplatnu pogledati umjetnički relevantne, a mlađim generacijama uglavnom nepoznata kraća filmska djela koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika. Nakon projekcije slijede njihova analiza i intepretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s tim i razumijevanje filmskog jezika.