• Arhiva

Kazališna predstava: PRIČA O BOGICI ILI NIJE SRAMOTA BITI SIROMAŠAN

26. ožujka
ponedjeljak | 10:00 i 12:00 | Kazališna predstava

Kazališna predstava za djecu, 26. 3., ponedjeljak, u 10,00 i 12,00 sati, Dom kulture

PREDSTAVA: PRIČA O BOGICI ILI NIJE SRAMOTA BITI SIROMAŠAN
26. 3. u 10,00 sati
26. 3. u 12,00 sati
Ulaz na predstavu je besplatan!
Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture RH, a održava se u sklopu projekta Vatromet kulture Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.
 Predstava Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan govori o velikom, a zanemarenom problemu u odgoju. Agresivna propaganda modne industrije uvjerila je djecu da odjeća čini čovjeka, a općenito tretiranje životnih vrijednosti u medijima nameće nam spoznaju da onaj koji dobro ne zarađuje ili je nesposoban, ili je glup ili je na neki drugi način sumnjiv. U našem društvu bogati su „uglednici“ bez obzira kako su taj novac stekli. Ova predstava pokušava uputiti i naučiti djecu da je vrijednost i smisao ljudskog postojanja ipak u nečem drugom i da postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Nažalost, „socijalna diskriminacija“ je prisutna u svim sredinama. Mi želimo učiti djecu da prihvaćaju „drugačije“ i onda kad to „drugačiji“ ne znači ništa drugo doli da to dijete nema skupe igračke, tenisice, ili mobitele.
             Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Ali upravo u tom smišljanju igre, izradi lutaka od voća i povrća, veselju mašte, leži radost djetinjstva. Brzo zadovoljavanje svake želje bogate djevojčice dovodi do dosade i emocionalne praznine i ravnodušnosti.
             Tom fabulom želimo uputiti djecu da se  veselje i radost igre ne može kupiti novcem i da igru treba pronalaziti svuda oko sebe. Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina.

Autor teksta i režija: Hrvoje Zalar
Glume: Anja Đurinović / Selma Mehić, Lukrecija Tudor, Hrvoje Zalar
Scenski pokret:  Maja Đurinović

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture RH, a održava se u sklopu projekta Vatromet kulture Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.