Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Kazališna predstava: SVEĆENIK KRVAVE HALJINE

3. ožujka
subota | 19:00 | Kazališna predstava

Svećenik krvave haljine, subota, 3. ožujka u 19,00 sati, Domu kulture

Poštovani, s veseljem Vas pozivamo na kazališnu predstavu Svećenik krvave haljine koja će se održati u Domu kulture u subotu, 3. ožujka u 19,00 sati.

Predstava je nastala  na temelju istoimene knjige Raoul de Navery koja je doživjela više izdanja na hrvatskom jeziku. Sadržaj knjige temelji se na istinitom događaju iz Irske, ali je u ovoj predstavi prilagođen hrvatskim prilikama.
Glavni lik je župnik Patrick, rođen 1765. godine,  a preminuo 1868. Službovao je sedamdeset i osam godina. Kad je umro, oplakivan je kao veliki dobročinitelj, a štovan kao svetac. Glas o njemu proširio se po cijeloj Europi.
Protagonist, svećenik Patrick, suočen je s ubojstvom vlastitog brata, a njegov ubojica mu u ispovijedi prizna što je učinio, međutim, ne pokaje se. To je bio početak njegove dugotrajne muke i velikih tegoba sa svakodnevnim gledanjem ubojice svoga brata, dok su mu usta morala biti zatvorena zbog ispovjedne tajne. Ubojica je na Patricka stalno stvarao golemi pritisak, no knjiga ipak ima sretan završetak i ukazuje na veličinu, snagu i pravovremenost Božje pravde koja je često naočigled spora, ali ipak dostižna. Svećenik Patrick je do samog kraja ostao ustrajan u čuvanju ispovjedne tajne, unatoč silnim napastima i udarcima zla.
Predstavu su pripremili i izvode ju mladi župe Gospe Fatimske iz Lužana.

ULAZ NA PREDSTAVU JE BESPLATAN!