Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Manifestacija: TJEDAN INDIJE

5. - 12. veljače
ponedjeljak | 10:30 | Manifestacija

TJEDAN INDIJE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU M. A. RELKOVIĆ, OD PONEDJELJKA, 5. 2. DO PONEDJELJKA 12. 2.

Tjedan Indije
S veseljem najavljujemo aktivnosti vezane uz program manifestacije  TJEDAN INDIJE  u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković koji će se održati od ponedjeljka, 5. 2. do ponedjeljka 12. 2.
Partneri manifestacije su Pučko otvoreno učilište M. A. Relković, Indijski kulturni centar, Veleposlanstvo Republike Indije u Zagrebu, Teatar Poco Loco. Kazališna predstava Majmun i krokodil u sklopu programa financirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Riječ je o jedinstvenoj, višednevnoj manifestaciji dana indijske kulture koja donosi cijeli spektar indijske kulture, običaja i društva. Indijska kultura jedna je od najbogatijih kultura današnjice, stara preko pet tisuća godina, prepuna raznolikosti, vesela i optimistična. Upoznati bilo koju tradiciju ili kulturu ne može se u nekoliko dana, ali odškrinut ćemo vrata prema jednoj drevnoj i bogatoj kulturi. Cilj manifestacije  je ojačati dijalog kultura kroz prikaz bogatstva indijske kulture, njezine etničke, jezične i vjerske raznolikosti.
Programska događanja uključuju sljedeće aktivnosti:
Ponedjeljak, 5. 2. u 10, 30 održat će se predstava  Majmun i krokodil u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba.
Priča je dirljiva i vrijedna pouka o prijateljstvu i mudrosti, zapisana u drevnoj zbirci 'Pančatantra' koja već stoljećima razveseljava djecu i odrasle svojim poukama i junacima iz životinjskoga svijeta.
Teatar Poco Loco mlada je i dinamična umjetnička organizacija u kojoj djeluju kazališni profesionalci. Predstave ovoga nezavisnoga kazališta pogledalo je više od 10 000 djece u Hrvatskoj. Svojim izvedbama približavaju svijet kazališta najmlađima.
Predstava je namijenjena djeci od 4 do 7 godina. 
Ulaz na izvedbu je slobodan!

Utorak. 6. 2. u 20,00 sati prikazat ćemo indijski film Voda o udovicama u Indiji iz povijesne perspektive.
Ulaz na projekciju je slobodan!
Srijeda, 7. 2. u 9, 45 sati, održat će se edukativna likovna radionica  na temu: izrada maski za maškare s motivima indijskih životinja pod stručnim vodstvom Jelene Zenko Milović, diplomirane modne i tekstilne dizajnerice. Polaznici će zanimljivim tehnikama izrađivati maske za maškare s motivima indijskih životinja. Polaznici radionice su djeca OŠ Ljudevita Gaja koja će nakon radionice maske ponijeti sa sobom i rezultate svoga rada izložiti  u školi.
Srijeda, 7. 2. u 10, 45 sati održat će se otvorenje izložbe Lica Indije, autora Stipice Grgića.
Izložba je nastala prilikom autorova putovanja Indijom 2004. godine. Prikazuje svakodnevicu na ulicama i obične ljude u raznim usputnim situacijama. Promotrite svijet Indije očima stranca. Indija je zemlja ljudi velika srca što pokazuju brojne fotografije i iskustva putnika, a Stipica Grgić je pripremio za vas sjajnu izložbu posvećenu ljudima, osmijesima i ljudskome razumijevanju povrh svih kulturnih jezika.

Ponedjeljak, 12. 2. u 17,00  sati održat će se putopisno  predavanje Putevima drevne Indije, predavač je hrvatski fotograf, putopisac i redatelj Filip Čargonja, umjetničkog imena Philip Gour.
Philip Gour se posvetio putovanjima, dokumentarnim filmovima i video produkciji za međunarodne organizacije i produkcijske tvrtke. Njegova fascinacija indijskom kulturom je počela na stranicama drevnih vedskih spisa i odvela ga duboko u proučavanje njenih univerzalnih vrijednosti i estetike. U potrazi za inspiracijom i direktnim iskustvom često putuje današnjom Indijom ne bi li ispod njene moderne površine otkrio žive primjere te drevne duhovne kulture.
Posjetitelji će moći čuti putopisno predavanje o vedskoj mudrosti. Kroz fotografije i anegdote, predavač će pričati o vlastitim iskustvima drevne duhovne kulture Indije i životnim lekcijama kojima ga je ta divna zemlja pokušala naučiti. Fotograf, redatelj i putnik Philip Gour provest će nas kroz transcendentalni, zapadnom svijetu dalek način života, u nastojanju da nam na poučan i zanimljiv način približi istočnjačku kulturu. Dođite i uživajte u fenomenalnim kadrovima koje je svjetlost narisala kroz objektiv Philipova fotoaparata te naučite nešto novo i pitajte sve što Vas zanima.

Ulaz na sva događanja u sklopu Tjedna Indije je slobodan!