• Arhiva

Predstava "Državni lopov"

26. siječnja
Četvrtak | 19:00 | Predstava

Urnebesna komedija prema tekstu Fadila Hadžića – kultni DRŽAVNI LOPOV gostuje u četvrtak, 26. 1. u Novoj Gradiški!

Riječ je o predstavi koju su na scenu postavili glumci sarajevskog teatra STUDIO SCENA, a aktualna je upravo zbog događaja kojima svjedočimo. Komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, uz to ljubavni varalica, a drugi "državni lopov", povlašten čak i u zatvoru. Tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja. Naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne novce, međutim revizijom odvjetnika brzo će biti pušten na slobodu, jer se pronašla neka “rupa” u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj nasmijati i opustiti publiku.

Tri glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija - u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza...

Ova vrhunska komedija izvodi se već dvanaestu godinu, a pogledalo ju je preko 40 000 gledatelja…

http://radiong.hr/v2/urnebesna-komedija-drzavni-lopov-do-suza-nasmijala-novogradiscane/